Hoe organiseer ik een goede heidag?
22 januari 2020
Otterlo Events hoofdlocatie
Wat zijn leuke teambuildingsactiviteiten?
1 februari 2020

Waarom een heisessie?

Goede vraag! We beginnen bij het begin. Wat is nou de definitie van een heisessie? Eigenlijk is het heel eenvoudig: een heisessie is een bijeenkomst op een externe locatie, in een omgeving waar je geen last hebt van prikkels. Hoewel het woord 'hei' erin voorkomt, hoeft een heisessie niet per se op de hei plaats te vinden. Het draait er vooral om dat er geen afleiding is van de dagelijkse 'dingen'.

Verschil heisessie en heidag?

Eigenlijk is er geen verschil tussen een heidag en een heisessie. Beide termen worden gebruikt voor hetzelfde. 'Vroeger' waren het vooral directeuren of managementteams die een dag extern waren voor een heidag. Tegenwoordig vinden heidagen plaats binnen alle lagen van een organisatie.

Waar voldoet een goede heisessielocatie aan?

Het belangrijkste is dat je echt een externe locatie kiest. Dat het niet daadwerkelijk op de hei is, dat is geen probleem maar zoek wel een inspirerende locatie op waar je geen last hebt van prikkels. Daarnaast wordt er soms ook een extern iemand ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de dag goed verloopt. Deze zal zorgen voor een gestructureerde dag en houd in de gaten dat alles volgens de agenda verloopt. Een extern persoon heeft verder geen belangen voor jouw organisatie, dus zo gek is het niet om hier iemand voor in te zetten.

Tips voor een goede heidag

  • Zorg dat iedereen van de voren weet wat het doel is. Wat staat er op de agenda? En zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat waar je acties op wil zien.
  • Zorg ervoor dat iedereen betrokken. Bepaal met elkaar hoe iedereen aan zijn spreektijd komt.
  • Zorg voor een break, niemand blijft productief na uren achter elkaar spreken of luisteren.
  • Zorg ervoor dat aan het eind van de bijeenkomst afspraken gemaakt zijn. Wat zijn de vervolgstappen en welke acties moeten ondernomen worden.
  • Evalueer al op de dag zelf eventjes. Heeft iedereen zijn zegje kunnen doen, zijn er daadwerkelijk concrete punten vastgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.