Otterlo Events hoofdlocatie
Wat zijn leuke teambuildingsactiviteiten?
1 februari 2020
Brainstorm post-its
Hoe organiseer ik een goede brainstorm?
22 februari 2020

Wat is een offsite vergadering?

Overgewaaid uit Silicon Valley: offsite vergaderen. Weg met het standaard u-vormpje in vergaderzalen en weg met de traditionele mintjes op tafel. Offsite vergaderen zorgt voor een creatievere aanpak en stimuleert deelnemers enthousiast mee te doen. Vaak vinden deze meetings plaats op inspirerende en unieke locaties. Wat dacht u van vergaderen tussen de Schotse Hooglanders? Of midden tussen de bomen in een boshut op de Veluwe?

Waar voldoet een goede offsite vergadering aan?

Het belangrijkste voor een goede offsite is eigenlijk: de locatie. Het draait erom dat jij en je gezelschap geïnspireerd raken om tot nieuwe ideeen te komen. Nieuwe ideeën die uiteindelijk moeten leiden tot betere resultaten. Wanneer je de vergadering 'gewoon' in een zaaltje laat plaatsvinden, dan zul je waarschijnlijk nooit het gewenste effect krijgen omdat men minder snel buiten de bekende paden durft te gaan.

Wat is het doel van een offsite?

Het doel van een offsite vergadering kunnen we eigenlijk het best als volgt beschrijven: Out of the box denken.
Door op een inspirerende of unieke locatie te vergaderen, stimuleer je mensen om op een ander manier naar problemen of knelpunten te kijken. Uiteindelijk is het hogere doel natuurlijk altijd dat er een oplossing gevonden wordt of dat er bijvoorbeeld een stijgende lijn komt financiële resultaten.

Wat zijn de voordelen van offsite vergaderen?

We zijn tal van voordelen te bedenken waarom de volgende vergadering een offsite zou moeten zijn.
  • Door een inspirerende locatie te kiezen, creëer je nieuwsgierigheid bij de deelnemers. De kans is groter dat mensen gemotiveerd zullen verschijnen en het aantal afmeldingen blijft lager.
  • Een open deur: in je bekende omgeving voelt het misschien wel vertrouwd, maar buiten het bekende ligt nog zoveel meer.
  • Deelnemers zullen bij terugkomst praten over 'waar zij nu wel niet zijn geweest'. Dit zorgt ervoor dat de dag on topic blijft.

    Waar gaan we dan naartoe? Oké, het wordt dus een offsite vergadering. Dan komt natuurlijk de vraag, waar gaan we dan naartoe. Veluwe Vergaderingen heeft een (uiteraard) aantal goede plekken waar je uit kunt kiezen. Bekijk hier de opties op de Veluwe.
  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.