Heisessie Veluwe Vergaderingen
Waarom een heisessie?
22 januari 2020
De Boshut Otterlo
Wat is een offsite vergadering?
7 februari 2020

Wat zijn leuke teambuildingsactiviteiten?

Eigenlijk kun je het zo gek niet verzinnen of een activiteit is geschikt voor teambuilding. Bij veel activiteiten zul je toch goed moeten communiceren om ze te laten slagen. We hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet om inspiratie op te doen.

Sportieve teamdag

Je kunt ervoor kiezen om een sportieve teambuilding activiteit te ondernemen. Denk aan mountainbiken op de Veluwe, boogschieten, klimmen en abseilen. Allemaal activiteiten die zeer geschikt zijn voor een sportieve teambuildingsdag. Weten jullie bijvoorbeeld de juiste route te vinden met de routekaart?

Actieve teamactiviteiten

Wat dacht je van bijvoorbeeld kratstapelen. Het is niet alleen leuk om zelf zo hoog mogelijke stapel te bouwen, het is net zo leuk om te kijken of jouw collega fanatieker is of niet. Wie durft het hoogst en wie is het meest stabiel? Of wat dacht je van bamboe bouwen? Welk team heeft in de kortste tijd de hoogste constructie gebouwd van bamboestokken? Het draait hier allemaal om creativiteit, communicatie en teamwork.

Gemotoriseerde teambuildingsactiviteiten

4x4 rijden door het bos of een ware Jeepsafari op de Veluwe? Stap achter het stuur van een stoere terreinwagen en laat het grote avontuur maar beginnen. Met behulp van een gps en roadbook ga je op pad. Goed samenwerken en communiceren is echt een must om op de eindbestemming te komen. Of wat dacht je van de Crazy 88 waarbij je grappige opdrachten krijgt terwijl je door de mooie natuur rijdt.

Culinaire teamactiviteit

In wie van jullie schuilt er een ware chef-kok? Wie durft er de leiding te nemen in de keuken? Een heel ander soort teambuildingsactiviteit waar je waarschijnlijk niet direct aan denkt is een kookworkshop. Bij de kookworkshop in ’t Witte Hoes zit er niets anders op dan goed samenwerken. Hierbij zie je gelijk wie er duidelijk kan communiceren, wie er onder druk presteer, wie houdt het overzicht en wie er gevoel voor timing heeft? Met elkaar verzorg je uiteindelijk een overheerlijk 4-gangendiner.

Liever culinair aan de slag in de buitenlucht? Kies dan bijvoorbeeld voor een outdoorcooking workshop waarbij je aan de slag gaat met de kookketel, rookoven, skillets, dutch oven en bbq. Je kunt kiezen voor een borrel, lunch of diner variant, dus je kunt ook een teambuildingsdag eindigen met een zelfgemaakt diner.

Teambuilding spellen

Overgewaaid uit Amerika … Minute to win it! Slechts een minuut tijd moet een opdracht voltooid worden om punten voor je team te winnen. In teams wordt tegen elkaar gestreden. Wie is het meest fanatiek binnen jullie team? Door de tijdsdruk wordt dit al snel duidelijk!

Teambuilding in de winter

Natuurlijk kun je de teamactiviteit afstemmen op het weer. In de zomer kiest men over het algemeen vooral veel voor buitenactiviteiten, maar ook de winter leent zich uitstekend voor een teambuildingsdag. Duik bijvoorbeeld een escaperoom in. Bij Otterlo Events zijn er meerdere: Escapreroom Dakar waarbij je crasht als deelnemer van de Dakar Rally en je je weg naar buiten moet zien te vinden en Het uur van de wolf, waarbij je op zoek gaat naar de wolf om het kappen van een stuk bos tegen te gaan.

Veel sportieve activiteiten zijn ook indoor. Het boogschieten, klimmen en abseilen, allemaal activiteiten waarbij het weer nooit de spelbreker kan zijn.

Teambuilding in de zomer

In de zomer is het natuurlijk lekker om een buitenactiviteit te plannen. Lekker een dag de buitenlucht in, in plaats van op kantoor zitten. Van het een compleet teamadventure programma waarbij je diverse spellen speelt waarbij het allemaal draait om teamwork tot aan klootschieten en van een workshop schapen drijven tot aan gps voetgolf waarbij je via een uitgebreide gps-route een mooie afstand aflegt door de bossen en over zandvlaktes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.