Brainstorm post-its
Hoe organiseer ik een goede brainstorm?
22 februari 2020

Waarom vergaderen in de buitenlucht?

Eigenlijk zouden we bijna willen zeggen: Waarom niet?! We zetten een aantal voordelen van buiten vergaderen voor je op een rijtje en geven je tips voor enkele inspirerende locaties.

'Eens wat anders'

De meeste mensen springen niet gelijk een gat in de lucht na het ontvangen van een uitnodiging voor een dagvergadering. Vaak is de associatie met een muf zaaltje en niet al te beste koffie snel gemaakt. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn!

Bedenk alleen al dat het een hele andere reactie oproept wanneer men een uitnodiging ontvangt voor een vergadering op een buitenlocatie. Waarschijnlijk zal men direct enthousiaster zijn. Een keer wat anders, een keer weg van de zaak en een keer niet in dat 'saaie' zaaltje.

Relaxter begin van de dag

Vaak zijn externe vergaderlocaties druk of in een drukke omgeving gelegen. Deelnemers die de vergadering bijwonen hebben voordat de vergadering überhaupt begonnen is al in de file gestaan en de eerste frustratie is al voor het begin van de vergadering groot. Een locatie in de buitenlucht is vaak ook op een rustigere locatie. Men komt dus al minder gestrest aan op de locatie.

Omgeving zorgt voor nieuwe inspiratie

Vergaderen in de buitenlucht kan zorgen voor een hoop nieuwe ideeën. Een totaal andere omgeving zorgt ervoor dat men nieuwe inspiratie op kan doen. De locatie is anders dan 'normaal', dus proberen om ook eens buiten de gebaande paden te denken zal op een locatie in de buitenlucht gemakkelijker gaan.

Geen afleiding van buitenaf

En dan nog iets: vervelend dat iedereen altijd onlosmakelijk verbonden is met zijn of haar smartphone? Met een beetje geluk is er op de betreffende buitenlocatie geen internet, dan wordt de afleiding helemaal teruggedrongen.

Wandelend vergaderen

Je kent het bekende kiekje van ons kabinet wel, wandelend tijdens de heidag in 'gewone' kleding. Weg strakke pakken, weg nette rokjes! Tijdens een vergadering in de buitenlucht kun je ervoor kiezen om een informelere sfeer te creëren. Laat iedereen in een casual outfit verschijnen en het kan er zomaar voor zorgen dan men zich veel meer op z'n gemak voelt, wat de bijeenkomst alleen maar goed kan doen.

En wie zegt dat de bijeenkomst geheel zittend moet plaatsvinden? Wandelend voelt het ineens veel minder als een vergadering. Oké, we geven toe dat het lastig wordt om het gehele gezelschap in één keer iets mede te delen, maar een stuk gezonder is het wel! Niet voor niets wordt er gezegd dat zitten het roken is van deze tijd.

Wat zijn leuke buitenlocaties om te vergaderen?

Omdat we in Nederland niet altijd van het weer op aan kunnen, zouden we gaan voor een plek waar de mogelijkheden tot op de dag zelf nog bij te stellen zijn. In Otterlo kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor Grand Café Hotel Kruller. Kies ervoor om een dagdeel buiten te laten plaatsvinden. Kruller ligt op nog geen kilometer van de ingang van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dus vergaderen, lunchen en wandelen of wandelen, lunchen en vergaderen. Net wat je voorkeur heeft of net wat het weer toelaat.

Helemaal voor een locatie in de buitenlucht gaan? Maar dan ook echt midden in het bos? Dan zou De boshut een ideale vergaderlocatie zijn. Back to basic tussen de Schotse Hooglanders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.